La dDe dynamiek sinds 2019

“Elk bosbad aangeboden door het Syndicat d’Initiative is een unieke natuurbubbel die wordt ervaren in het huidige moment en in de actuele omstandigheden in Tenneville”.

Bain de forêt au Bois de la Fontanie
een bosbad nemen is...

opnieuw contact maken met de natuur… met onze natuur… via onze zintuigen,
de voordelen van de bomen te benutten om onze gezondheid, onze staat van sereniteit of ons vermogen om los te laten, te verbeteren…
Naar het woud gaan “voor een luchtje”, om los te komen van het dagelijks leven en de technologie, om tegemoet te komen aan onze aangeboren behoefte aan natuur…
Wandelen in volle aanwezigheid, wandelen in stilte, gaan zitten om gewoon te genieten van het moment, aandacht schenken aan het ene zintuig en dan aan het andere: het landschap observeren, de schors van de boom voelen, aandacht hebben voor de geur van het kreupelhout…
Het is een andere manier om in het woud te zijn, een attente aanwezigheid, een moment gewijd aan het afremmen.”

in tenneville, een veelzijdig concept

Het Syndicat d’Initiative Champlon-Tenneville stelt, met de steun van de gemeente Tenneville, verschillende activiteiten voor om de praktijk van het bosbaden (shinrin yoku / sylvotherapie) te ontdekken die sinds de jaren tachtig in Japan wordt aanbevolen.

Begin 2019 werd dit project, dat zich lange tijd in het stadium van een gedachte bevond, werkelijkheid en ging de dynamiek “Tenneville-bosbaden!” van start, gebaseerd op twee vaststellingen:
– enerzijds versnelt het tempo van ons leven, stapelen vermoeidheid en stress zich op, neemt hyperconnectiviteit steeds meer ruimte in ons dagelijks leven in… de tijd lijkt gekomen om in te spelen op onze vitale behoefte aan natuur.
– aan de andere kant is Tenneville in wezen een ideale natuurlijke omgeving om nieuwe energie op te doen. En dit project sluit perfect aan bij de manier waarop het toerisme in de gemeente wordt benaderd. Behalve dat Tenneville over meer dan de helft van zijn grondgebied bedekt is met woud, biedt het een rijk en gediversifieerd natuurlijk erfgoed: de charme van de natuurreservaten, de mysterieuze schoonheid van het grote Freyr-bos, de aantrekkingskracht van de uitkijkplaatsen, enz.

“Tenneville-bosbaden!” is een veelzijdig concept dat uitnodigt om in alle rust in het woud het contact met zichzelf en de natuur te hervinden. Het is een concept dat deze praktijk voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wil maken met respect voor het mileu en de omgeving waarin het wordt beoefend.

Het initiatief wil Tenneville promoten als dé bestemming voor bosbaden in Wallonië, België. Het gaat om een dynamiek synoniem van een duurzaam project voor een verspreid toerisme voor iedereen toegankelijk.

 

Logo de la Commune de Tenneville
Logo de VISITWallonia
Logo de la Province de Luxembourg
Logo de la Maison du Tourisme de la Forêt de Saint-Hubert
Logo de VisitArdenne
Logo du Parc naturel des Deux Ourthes
Logo de la Grande Forêt de Saint-Hubert
Ga naar de inhoud