onze
partnergidsen

ontdek de benadering die uw bosbad uitzonderlijk zal maken

Om een begeleid bosbad te reserveren voor uzelf of voor uw groep, gelieve contact op te nemen met het Syndicat d’Initiative Champlon-Tenneville via de rubriek “Contact” van deze site.

Juliette

"Geef jezelf de kans om een dagdroom te beleven "

Voor Juliette biedt bosbaden de kans om een dagdroom te beleven. Afstand nemen, zich met onszelf en met onze natuurlijke omgeving verbinden, die een kostbare verbinding vormt met het bewustzijn van het geheel, globaal en onveranderlijk.

“Je verwonderen over de kleinste details die de natuur vertoont, zwijgen voor de grootsheid en kracht van een reusachtige stam, rillen als je de warme wind op je rug voelt, tranen voelen opwellen als de geluiden van het bos in je weerklinken…”

Zij die werd opgevoed met liefde en nieuwsgierigheid voor de natuur heeft haar belangstelling voor het milieu door haar studies en beroepservaring bevestigd. Ze woonde enkele jaren in Nederland waar ze de taal leerde.
Vandaag werkt Juliette aan de ontwikkeling van een educatieve vzw voor milieubescherming. Ze is ook enthousiast over wilde mandenmakerij, het maken van kruidenthee en familiekruidenkunde

De bosbaden van Juliette bieden ruimte voor ontspanning, loslaten alsook voor onbevooroordeeldheid. Ze zorgt ervoor dat verwondering deel uitmaakt van de ervaring, teneinde de ervaring te benadrukken met een nieuwe, naturalistische of poëtische benadering. Ze besteedt bijzondere aandacht aan licht, geluiden, aspecten, texturen… en vestigt graag de aandacht op de kleine details die een verhaal vertellen…

In de praktijk:
– Bosbad van 2 uur
– Publiek: volwassenen en tieners, kinderen, rolstoelgebruikers
– Gesproken talen: Frans, Nederlands

Linda

"Eenvoud en echtheid"

Van jongs af aan hebben Linda’s ouders haar altijd meegegeven dat de mens deel uitmaakt van de natuur en dat ze die moet eerbiedigen en verzorgen.
Sinds haar verhuis van een stadscentrum naar het Ardense platteland wil ze actief bijdragen tot de ontwikkeling van het respect van planeet en natuur. Daartoe is Linda erg gesteld op de praktijk van het bosbaden. Voor haar is dit de beste manier om ons intensief te verbinden met onze omgeving, met het Leven, en ons bewust te worden van onze betrokkenheid en onze plaatst in het geheel.

Tijdens haar begeleide bosbaden benadrukt Linda graag dat alles circulair is: de ecosystemen en hun kwetsbaarheid, de menselijke sporen en hun invloed, onze rol en onze actiemiddelen om anders te handelen, om ons eigen ecosysteem, ons milieu, te verbeteren.
Via deze bosmomenten deelt ze de wens om zich los te maken van het dagelijkse leven; om zich volledig te leren ontspannen teneinde een open geest te behouden om op een andere manier “te zien, te luisteren, te voelen, …”.

In de praktijk:
– Bosbad van 2 uur
– Doelgroep: volwassenen en tieners
– Gesproken taal: Nederlands

Ga naar de inhoud